سه شنبه ۰۹ اسفند ۰۱

درمان بيماري هاي نشيمنگاهي

مطالب به روز پزشكي در حوزه سلامت و درمان بيماريها

چه كسي را به عنوان دكتر جراح فيستول انتخاب كنيم؟

بيماري فيستول مقعدي كه به ايجاد مجرايي بين دو عضو از مقعد اطلاق مي شود، بيماري پيچيده اي است كه معمولا بدون جراحي درمان نمي شود. به دليل قرارگيري فيستول در ناحيه حساس مقعد و در نزديكي عضلات اسفنكتر، لازم است تا براي درمان اين بيماري به يك دكتر متخصص و با تجربه مراجعه كنيد، زيرا در صورت بروز خطا در حين جراحي، دچار عوارض جبران ناپذيري مثل بي اختياري مدفوع خواهيد شد. در ادامه به طور كامل به بررسي اين بيماري و نحوه تشخيص و انتخاب دكتر جراح فيستول مي پردازيم:

بيماري فيستول چيست؟

فيستول مقعدي يك تونل كوچك است كه بين انتهاي روده و پوست نزديك مقعد (جايي كه مدفوع از بدن خارج مي شود) به وجود مي آيد. اين عارضه معمولا نتيجه يك عفونت در نزديكي مقعد است كه به دنبال تجمع چرك (آبسه) در بافت مجاور و عدم درمان به موقع آن، بروز پيدا مي كند.

زماني كه چرك تخليه مي شود، مي تواند يك مسير و تونل باريك را ايجاد كند كه يك سر آن معمولا در پوست اطراف مقعد باز مي شود. فيستول مقعدي مي تواند علائم ناخوشايندي مانند ناراحتي و تحريك پوست ايجاد كند و معمولاً به خودي خود بهبود نمي يابد و در اكثر موارد جراحي توصيه مي شود.

چه افرادي دچار فيستول مي شوند؟

اگر دچار آبسه باشيد، حدود ۵۰ درصد احتمال ابتلا به فيستول مقعدي را داريد. حتي اگر آبسه شما به خودي خود تخليه شود، خطر فيستول در شما تقريباً مشابه است.

همچنين برخي از شرايط كه بر دستگاه گوارش تحتاني يا ناحيه مقعدي شما تأثير مي گذارد هم ممكن است خطر ابتلاي شما به فيستول را افزايش دهد كه اين شامل موارد زير است:

  • كوليت
  • بيماري كرون
  • اسهال مزمن
  • پرتودرماني براي سرطان ركتوم

شايع ترين علائم فيستول

  • قرمز شدن و تحريك پوست اطراف مقعد
  • يك درد ثابت و ضربان دار كه ممكن است هنگام نشستن، حركت كردن، مدفوع يا سرفه بدتر شود.
  • ترشحات بدبو از نزديك مقعد شما
  • دفع چرك يا خون هنگام مدفوع
  • تورم و قرمزي اطراف مقعد و درجه حرارت بالا (تب) در صورت داشتن آبسه
  • مشكل در كنترل حركات روده (بي اختياري روده) در برخي موارد
  • انتهاي فيستول ممكن است به صورت يك سوراخ در پوست نزديك مقعد شما قابل مشاهده باشد.

تشخيص

اگر علائمي داريد كه نشان دهنده فيستول مقعدي است، بايد به پزشك مراجعه كنيد تا وضعيت شما بررسي شود. دكتر متخصص در مورد علائم و سابقه پزشكي شما مي پرسد و در طول معاينه فيزيكي، پزشك به دنبال سوراخ و مجراي فيستول در نزديكي دهانه مقعد شما خواهد بود.

او ممكن است روي ناحيه مورد نظر فشار بياورد تا ببيند آيا درد دارد يا خير و آيا چرك بيرون مي‌آيد. ممكن است از روش هاي مختلفي براي كمك به تشخيص استفاده شود، مانند:

  • پروب فيستول: يك پروب بلند و نازك از طريق دهانه بيروني فيستول هدايت مي شود. ممكن است رنگ مخصوصي تزريق شود تا مشخص شود فيستول در كجا باز مي شود.
  • آنوسكوپ: اين يك دوربين مخصوص است كه براي بررسي داخل كانال مقعد شما استفاده مي شود.

روش هاي ديگر تصويربرداري ممكن است شامل سونوگرافي يا MRI باشد كه براي بررسي مسير و مجراي ايجاد شده توسط فيستول انجام مي شود.

براي درمان فيستول به چه پزشكي مراجعه كنيم؟

براي تشخيص اين بيماري مي‌توانيد به پزشك عمومي، متخصص گوارش و پزشك جراح عمومي مراجعه كنيد. اما با توجه به اينكه بيماري فيستول به صورت خود به خود يا با دارو درمان نمي‌شود، براي درمان قطعي اين عارضه بايد يكي از روش هاي ليزر و جراحي را انجام دهيد.

در اين سايت توصيه شده كه از همان ابتدا به يك پزشك جراح عمومي كه تجربه عمل موفق اين عارضه را داشته باشد مراجعه كنيد تا از اتلاف وقت و هزينه جلوگيري شود. شما بايد در انتخاب دكتر متخصص فيستول وسواس و دقت كافي را داشته باشيد. زيرا مقعد عضو بسيار حساسي است و تخصص و تجربه پزشك جراح در نتيجه درمان تاثير زيادي دارد. اگر در حين جراحي فيستول به بافت اطراف مقعد يا عضلات اسفنكتر آسيبي وارد شود، احتمال بروز بي اختياري وجود خواهد داشت. همچنين جراحي عوارضي مثل عفونت و بازگشت دوباره بيماري را به همراه دارد.

پزشك چه سوالاتي از ما مي پرسد؟

معمولا پزشك براي بررسي وضعيت بيمار سوالات زير را مي پرسد:

  • اخيرا چه علائمي را تجربه كرده ايد؟
  • در حال حاضر چه داروهايي مصرف مي كنيد؟
  • آيا بيماري زمينه اي ديگري داريد؟
  • سبك زندگي و رژيم غذايي شما چگونه است؟
  • آيا شخصي در خانواده شما به اين بيماري دچار شده است؟

روش هاي درمان فيستول مقعد

فيستول مقعدي معمولاً نياز به جراحي، تخليه عفونت و ترميم مسير ايجاد شده توسط اين بيماري را دارد و اگر درمان نشود عفونت به ندرت پيشرفت مي كند. گزينه هاي اصلي درمان فيستول عبارتند از:

عمل ليزر فيستول

ليزر فيستول يك روش درماني نوين است كه بدون نياز به بيهوشي و با بي حسي موضعي انجام مي شود. در اين روش با استفاده از اشعه مادون قرمز مجراي فيستول را ترميم مي كنند و عمل به‌صورت سرپايي و در كمتر از نيم ساعت انجام مي شود. نتايج روش ليزر فيستول معمولا رضايت بخش و قطعي است و به دليل سهولت درمان و دوره نقاهت كوتاه در مقايسه با جراحي، اين روش تا حد زيادي مورد استقبال بيماران قرار گرفته است.

 

https://vrgl.ir/xaYzE

زگيل تناسلي و زگيل مقعد، شايع ترين بيماري‌هاي آميزشي

با افزايش روابط جنسي غير ايمن در دنياي امروز، آما ابتلا به انواع بيماري‌هاي مقاربتي، از جمله زگيل تناسلي افزايش يافته است. با توجه به اينكه زمان بروز علائم ظاهري زگيل تناسلي در هر فردي متفاوت است، تنها راه مطمئن براي پيشگيري از اين عارضه تزريق واكسن اچ پي وي است. زيرا بسياري از افراد نمي‌دانند كه به اين ويروس مبتلا هستند و به راحتي آن را به شريك جنسي خود انتقال مي‌دهند. يكي از دغدغه هاي مبتلايان، انتخاب دكتر مناسب براي تشخيص دقيق و درمان زگيل تناسلي است كه در اين مطلب به آن پرداخته ايم:

زگيل تناسلي

بيش از 180 نوع ويروس HPV وجود دارد كه خيلي از آن ها مشكلي ايجاد نمي كنند. برخي از آنها باعث ايجاد زگيل در ساير قسمت هاي بدن مي شوند و نه اندام تناسلي. انواع 6 و 11 بيشتر با زگيل تناسلي مرتبط هستند.

زگيل تناسلي يكي از شايع ترين انواع عفونت هاي مقاربتي است. تقريباً همه افراد فعال از نظر جنسي در مقطعي از زندگي خود حداقل به يك نوع ويروس پاپيلوماي انساني (HPV) كه باعث ايجاد زگيل تناسلي مي شود، مبتلا مي شوند. زگيل تناسلي بر بافت هاي مرطوب ناحيه تناسلي تأثير مي گذارد. آنها مي توانند مانند برجستگي هاي كوچك و گوشتي به نظر برسند يا ظاهري شبيه گل كلم داشته باشند. در بسياري از موارد، زگيل ها خيلي كوچك هستند كه قابل مشاهده نيستند.

برخي ديگر از انواع HPV مي توانند منجر به تغييرات پيش سرطاني در دهانه رحم يا سرطان دهانه رحم شوند كه انواع پرخطر اچ پي وي ناميده مي شوند. آنها همچنين مي توانند منجر به سرطان واژن يا فرج، سرطان مقعد و سرطان گلو يا دهان شوند.

زگيل مقعدي

زگيل مقعد يا condylomata acuminata محيط اطراف ناحيه مقعدي و دستگاه تناسلي را در بر مي‌گيرد. زگيل در اول بصورت توده كوچك ايجاد شده و پس از مدتي به كل ناحيه مقعدي گسترش مي يابد. زگيل مقعد معمولا دردناك نيست و خيلي از بيماران از حضور آن بي خبرند و ضمنا ميتواند درون مجراي مقعد هم مخفي و رشد كند. از علائم آن بايد به خارش، ناراحتي، خون ريزي، ترشح و يا احساس غده يا توده در اين ناحيه اشاره كرد

علائم زگيل تناسلي، واژن و مقعد در زنان و مردان

در زنان، زگيل تناسلي مي‌تواند روي فرج، ديواره‌هاي واژن، ناحيه بين دستگاه تناسلي خارجي و اطراف و داخل كانال مقعد و دهانه رحم رشد كند. اين زائده‌ها در مردان، ممكن است در نوك يا روي آلت تناسلي، كيسه بيضه يا مقعد ايجاد شوند. زگيل تناسلي همچنين مي تواند در دهان يا گلوي فردي كه رابطه جنسي دهاني داشته است ايجاد شود.

علائم و نشانه هاي زگيل تناسلي عبارتند از:

• تورم هاي كوچك، گوشتي، قهوه اي يا صورتي در ناحيه تناسلي و مقعد شما

• شكلي شبيه گل كلم كه در اثر نزديكي چند زگيل به هم ايجاد مي شود

• خارش يا ناراحتي در نواحي مقعد و تناسلي

• خونريزي با مقاربت

• زگيل تناسلي مي تواند آنقدر كوچك و مسطح باشد كه به سختي ديده شود. با اين حال فقط در افرادي با سيستم ايمني سركوب شده، اين عارضه به خوشه‌هاي بزرگتر تكثير مي‌شود.

عوامل خطر

اكثر افرادي كه از نظر جنسي فعال هستند در برخي مواقع به HPV تناسلي مبتلا مي شوند. عواملي كه مي توانند خطر ابتلا به عفونت را افزايش دهند عبارتند از:

• داشتن رابطه جنسي محافظت نشده با چندين شريك جنسي

• داشتن يك عفونت مقاربتي ديگر

• داشتن رابطه جنسي با شريكي كه سابقه جنسي او را نمي دانيد

• فعال شدن جنسي در سنين پايين

• داشتن سيستم ايمني ضعيف، مانند HIV يا داروهاي پيوند عضو

• تزريق نكردن واكسن گارداسيل يا اچ پي وي قبل از شروع فعاليت هاي جنسي

چه زماني به پزشك مراجعه كنيم؟

اگر شما يا شريك جنسي‌تان دچار علائم ظاهري غير طبيعي و برجستگي يا زگيل در ناحيه تناسلي شديد به پزشك مراجعه كنيد. معمولا افراد وقتي به وجود اين ويروس در بدن خود پي مي برند كه علائم ظاهري آن را در نواحي تناسلي مشاهده كنند.

بيماري هايي مثل اسكين تگ هم علائمي مشابه با زگيل تناسلي دارند، بنابراين وجود هر زائده اي به معني ابتلا به اين بيماري نيست. براي تشخيص زگيل نياز به انجام تست و آزمايشات مربوطه و همچنين مراجعه به دكتر متخصص است. اما دكتر زگيل تناسلي چه كسي است؟

اگر نمي‌خواهيد اتلاف وقت و هزينه داشته باشيد، بايد به پزشكي مراجعه كنيد كه علاوه بر تشخيص دقيق، تجربه درمان‌هاي موفق اين عارضه را داشته باشد. مراجعه به دكتر پوست، متخصص جراح عمومي، متخصص اورولوژيست (براي مردان) و دكتر زنان گزينه‌هايي هستند كه براي تشخيص و درمان اين عارضه به شما پيشنهاد مي‌كنيم.

نحوه معاينه و تشخيص زگيل واژن و مقعد

اگر چه صحبت كردن در مورد آن دشوار است، ممكن است پزشك شما در مورد وجود يا عدم وجود عوامل خطر از جمله سابقه رابطه مقعدي، تست HIV مثبت يا ضعف مزمن سيستم ايمني (بيماران پيوند عضو، بيماري التهابي روده) تحقيق كند.

معاينه فيزيكي بايد در درجه اول بر معاينه آنوركتال و ارزيابي پرينه (ناحيه لگني) كه شامل آلت تناسلي يا ناحيه واژن و مقعد براي جستجوي زگيل است متمركز شود. معاينه ركتال ديجيتال بايد براي رد هرگونه توده انجام شود. آنوسكوپي معمولا براي بررسي داخل كانال مقعدي براي مشاهده زگيل مقعد هم انجام مي شود. اين روش شامل قرار دادن يك ابزار كوچك به اندازه يك انگشت در مقعد است تا به بررسي تصويري ناحيه كمك كند.

 

https://vrgl.ir/Ro8Yf

علائم كيست مويي چيست؟ دلايل، محل ايجاد + تشخيص سريع

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال يك بيماري شايع پوستي است كه شامل عفونت مزمن پوست مي‌باشد. پيلونيدال از ريشه لاتين pilonidal sinus به معني مو و آشيانه گرفته شده است، از اين رو مي‌توان اين بيماري را شامل حفره يا حفراتي در زير پوست دانست كه بنا به اعتقاد بسياري از متخصصان آشيانه مو مي‌باشد.

اما اين در حالي است كه اصطلاح آشيانه مو براي اين بيماري شايد در تمام موارد صحيح نباشد، چرا كه در برخي از موارد در كيست تنها عفونت وجود دارد و ترشحات عفوني در لايه‌هاي زيرين پوست به صورت آبسه ظاهر مي‌شوند. عفونت سينوس مويي پيش رونده است و به همين دليل بايد به موقع براي درمان كيست مويي اقدام كنيد.

با توجه به اينكه بسياري از مردم اطلاعاتي درباره اين عارضه ندارند، در ادامه با ما همراه باشيد تا به بررسي علائم، دلايل و روش هاي تشخيص كيست مويي بپردازيم:

كيست مويي چيست؟

سينوس پيلونيدال (PNS) يك سوراخ يا تونل كوچك در پوست است كه ممكن است با مايع يا چرك پر شود و باعث تشكيل كيست يا آبسه شود. اين عارضه معمولا در شكاف بالاي باسن رخ مي‌دهد و حاوي مو، كثيفي و مواد زائد است. كيست پيلونيدال وقتي عفوني شود، علاوه بر ايجاد درد زياد، چرك و خون ترشح مي‌كند و بوي بدي دارد.

به عبارت ساده‌تر كيست مويي يا سينوس پيلونيدال يك كيسه كوچك پوستي حاوي مو مي‌باشد. گفتني است اين بيماري در جنگ جهاني دوم به نام بيماري رانندگان جيپ معروف بود، چرا كه اين دسته از رانندگان به مدت طولاني در جاده‌هاي ناهموار مشغول به رانندگي بودند.

بايد اذعان داشت كه به كار بردن لغت كيست مي‌تواند باعث بروز اشكال در تشخيص و يا انتخاب نحوه درمان كيست مويي شود، چرا كه برخي از آسيب شناسان و جراحان بعد از انجام آزمايشات متعدد توانسته اند در موارد نادري ديوارهايي را در داخل آبسه پيدا كنند كه حاوي لايه هاي خارجي پوست مي‌باشد.

لذا بايد متذكر شد كه بيماري پيلونيدال در بيشتر اوقات به شكل يك آبسه حاد يا سينوس تخليه شونده در ناحيه ساكرو كوسيكس بروز پيدا مي‌كند. در اين موارد يك كيست زمينه اي به همراه نسج گرانولاسيون, فيبروز و معمولا توده هاي مو وجود دارد.

بيماري كيست مويي يا پيلونيدال در مردان و زنان

بديهي است بيماري مورد بحث از گذشته تا به امروز در ميان مردان بسيار شايع تر مي‌باشد، كه البته شايد بتوان علت اين امر را مراجعه كم خانم‌ها به پزشك به علت خجالت و يا در مقابل پر مو بودن آقايان جستجو كرد.

بنابراين مي‌توان اين ادعا را داشت كه ميزان ابتلا زنان و مردان به بيماري كيست مويي يا پيلونيدال به طور تقريبي يكسان مي باشد. همچنين بايد متذكر شد كه امكان ابتلا به اين بيماري در افراد سياه پوست تقريبا صفر است.

سن ابتلا به سينوس پيلونيدال

بر اساس تحقيقات به عمل آمده مي توان به اين مهم دست يافت كه به طور معمول سن ابتلا به اين بيماري بيشتر بين رده هاي سني ۱۸ تا ۴۰ سال است اما امكان ابتلاي افراد ۱۶ تا ۲۶ سال بسيار بيشتر مي‌باشد.

به گونه اي كه از هر ۱۰۰ هزار نفر در اين رده سني ۲۶ نفر به اين بيماري دچار مي شوند. از اين رو مي‌توان اين ادعا را داشت كه امكان بروز اين بيماري در افراد مسن به طور تقريبي وجود نخواهد داشت.

محل ايجاد

آنچه مسلم است امكان بروز سينوس پيلونيدال در نقاط مختلف بدن است كه محل رويش مو مي‌باشد. لذا شايع ترين محل ابتلا به كيست مويي در قسمت تحتاني ستون فقرات يا استخوان دنبالچه مي باشد. كيست مويي در پايين كمر شايع ترين نوع اين عارضه مي‌باشد كه به آن كيست مويي مقعدي هم گفته مي شود.
همچنين در بيشتر موارد اين بيماري در انتهاي ستون فقرات (ناحيه ساكروكوكسيژيال) بروز مي‌كند، اين در حالي است كه اين بيماري هيچ ارتباطي با ستون فقرات يا كانال نخاعي ندارد.

نشانه‌ها و علائم كيست مويي

بديهي است كه بيماري كيست مويي در مراحل ابتدايي با هيچ نشانه اي همراه نيست، به شكلي كه حتي شخص از وجود بيماري مطلع نخواهد بود.

بنابراين مي‌توان اين گونه اظهار داشت كه در صورت عدم بروز عفونت به طور كلي اين بيماري با هيچ علائمي همراه نخواهد بود و شايد تنها به هنگام لمس آن ناحيه، توده اي سفت قابل لمس باشد. اين در حالي است كه هنگام بروز عفونت علائم كيست مويي به شرح زير خواهد بود:

  • ايجاد التهاب
  • ايجاد احساس درد
  • ايجاد قرمزي بر روي پوست
  • ايجاد حفره هاي زير پوستي در فاصله بين دو باسن و يا كمي بالاتر از مقعد
  • تب و لرز
  • ترشح عفونت
  • احساس درد به هنگام نشستن: در اين صورت مي توان از بالشتك هاي مخصوص به هنگام نشستن استفاده نمود.

انواع كيست پيلونيدال

پرواضح است كه اين بيماري را نيز مي‌توان مثل ساير بيماري هاي ديگر به دو دسته حاد و مزمن تقسيم بندي كرد.

  • حاد: در اين مرحله از بيماري فرد هيچ عوارضي ندارد و شايد تنها به هنگام لمس ناحيه مورد نظر پي به وجود توده اي سفت و قابل لمس ببرد.
  • مزمن: در اين مرحله از بيماري آبسه ايجاد شده و عفونت از كيست مويي خارج مي‌شود و فرد دچار تورم، درد و تب و لرز خواهد شد.

اگر دچار آبسه همراه با درد، تورم، ترشح يا تب شده ايد، بايد در اسرع وقت به پزشك عمومي يا دكتر كيست مويي مراجعه كنيد. اگر به پزشك عمومي مراجعه كنيد، فوراً شما را به جراح عمومي ارجاع مي‌دهد كه با تخليه ناحيه، كيست مويي را درمان مي‌كند.

https://med-station.blogsky.com/1400/12/07/post-30/%d8%b9%d9%84%d8%a7%d8%a6%d9%85-%da%a9%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d9%85%d9%88%db%8c%db%8c-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f-%d8%af%d9%84%d8%a7%db%8c%d9%84%d8%8c-%d9%85%d8%ad%d9%84-%d8%a7%db%8c%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%aa%d8%b4%d8%ae%db%8c%d8%b5-%d8%b3%d8%b1%db%8c%d8%b9

درمان كيست مويي با ليزر و عمل سرپايي — جراحي باز و بسته

كيست مويي يكي از انواع بيماري‌هاي مقعدي است، كه موجب بروز كيست حاوي مو و عفونت در قسمت پايين كمر و آخرين بخش ستون فقرات مي‌گردد. اين كيست در اثر سايش پوست و برگشت مو به داخل ايجاد شده و همراه با درد و عفونت و ترشحات بد بو ظهور مي‌كند. بهتر است درمان كيست مويي هر چه زودتر انجام شود چون با گذشت زمان وسعت عفونت اين بيماري بيشتر مي شود.

ما بصورت جداگانه به بررسي اينكه كيست مويي چيست و چرا به آن دچار مي شويم؟ پرداخته ايم كه در صورت تمايل مي توانيد به آن مراجعه كنيد.

درمان كيست مويي بدون جراحي و با روش هاي خانگي و دارويي به جز كاهش موقت عفونت تاثير ديگري نداشته و براي درمان قطعي نياز به روش هاي تهاجمي تري نظير ليزر و عمل جراحي است. در اين بخش با قرار دادن فيلم جراحي كيست مويي و در ادامه مقايسه و بررسي اين دو روش با يكديگر كمك ميكنيم تا راه مناسب را براي درمان بيماري خود انتخاب نماييد.

ليزر كيست مويي در كلينيك (مطب) تهران

درمان كيست مويي با ليزر و بدون جراحي، به عنوان جديدترين متد درمان اين عارضه به شمار مي‌رود كه با استقبال زيادي مواجه شده و تا كنون نتايج موفقيت آميزي داشته است. در روش جراحي كيست مويي با ليزر كه توسط دكتر يا پزشك متخصص انجام مي‌شود، بوسيله اشعه ليزر برشي روي سينوس ايجاد مي‌شود تا عفونت و زائده هايي كه داخل آن تجمع پيدا كرده بطور كامل تخليه شود. اين جراحي بصورت سرپايي و در كلينيك يا مطب انجام مي‌شود و تبحر پزشك و نوع دستگاه ليزر تاثير زيادي در نتيجه اين درمان خواهد داشت.

چندين كلينيك تخصصي براي درمان كيست مويي با ليزر در تهران وجود دارند كه كلينيك پايتخت با سابقه بيش از پانزده سال يكي از اين مراكز به شمار مي‌رود و با بكارگيري پزشكان متخصص و پيشرفته ترين دستگاه هاي ليزر، آماده ارائه بهترين خدمات به بيماران مي‌باشد.

چرا كلينيك پايتخت را براي درمان كيست مويي در تهران پيشنهاد مي‌دهيم؟ اين مركز بصورت تخصصي در زمينه درمان بيماري هاي نشيمنگاه فعاليت مي‌‌كند و تا كنون بيش از هزاران درمان موفق را در كارنامه خود داشته است.

همه عمل ها توسط دكتر عليرضا زارعي كه از پزشكان با تجربه و ماهر در زمينه درمان كيست مويي هستند انجام مي شود.

همچنين براي بيماراني كه قصد مراجعه از شهرهاي ديگر براي درمان كيست مويي در تهران را دارند، شرايطي در نظر مي گيريم كه بتوانند در همان روز و بعد از عمل به شهر خود برگردند.

عمل كيست مويي به روش هاي قديمي

عمل جراحي كيست مويي به دو روش باز و بسته انجام مي‌شود و نتايج و نحوه انجام آن با ليزر كاملا متفاوت است كه در ادامه هر روش را بطور كامل شرح مي‌دهيم:

جراحي باز كيست مويي

اين روش معمولا تحت بيهوشي كامل يا بي حسي از كمر به پايين و در اتاق عمل انجام مي شود. در جراحي باز بوسيله تيغ جراحي بافت درگير بيماري و بخشي از بافت اطراف آن به طور كامل برش داده شده و تخليه مي شود.

محلي كه برش داده شده، به همان شكل باقي مي ماند تا بصورت خود به خود و از داخل ترميم شود كه حدودا چند هفته (حدود 2 ماه) تا بهبودي كامل زخم جراحي زمان لازم است. معمولا داخل اين زخم با پانسمان پر مي شود و بايد طبق توصيه پزشك از زخم مراقبت كنيد و شستشو و تعويض پانسمان را تا بهبودي كامل بطور مرتب انجام دهيد.

احتمال عود مجدد بيماري در اين روش پايين است اما در روزهاي ابتدايي بعد از عمل شاهد ترشحاتي از محل جراحي خواهيد بود كه امري طبيعي است و نياز به نگراني نيست. اگر زخم در جراحي باز عفونت كند، به دليل باز بودن محل جراحي چرك در زير پوست باقي نمي ماند و تخليه مي شود.

اما تعويض پانسمان و شستشوي زخم معمولا بايد توسط پزشك يا شخص ديگري براي بيمار انجام شود و دوره نقاهت در اين روش طولاني است . ممكن است بيمار درد و ناراحتي بيشتري را در مقايسه با ساير روش ها تجربه كند.

 

منبع مقاله

علائم كيست مويي چيست؟ دلايل، محل ايجاد + تشخيص سريع

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال يك بيماري شايع پوستي است كه شامل عفونت مزمن پوست مي‌باشد. پيلونيدال از ريشه لاتين pilonidal sinus به معني مو و آشيانه گرفته شده است، از اين رو مي‌توان اين بيماري را شامل حفره يا حفراتي در زير پوست دانست كه بنا به اعتقاد بسياري از متخصصان آشيانه مو مي‌باشد.

اما اين در حالي است كه اصطلاح آشيانه مو براي اين بيماري شايد در تمام موارد صحيح نباشد، چرا كه در برخي از موارد در كيست تنها عفونت وجود دارد و ترشحات عفوني در لايه‌هاي زيرين پوست به صورت آبسه ظاهر مي‌شوند. عفونت سينوس مويي پيش رونده است و به همين دليل بايد به موقع براي درمان كيست مويي اقدام كنيد.

با توجه به اينكه بسياري از مردم اطلاعاتي درباره اين عارضه ندارند، در ادامه با ما همراه باشيد تا به بررسي علائم، دلايل و روش هاي تشخيص كيست مويي بپردازيم:

كيست مويي چيست؟

سينوس پيلونيدال (PNS) يك سوراخ يا تونل كوچك در پوست است كه ممكن است با مايع يا چرك پر شود و باعث تشكيل كيست يا آبسه شود. اين عارضه معمولا در شكاف بالاي باسن رخ مي‌دهد و حاوي مو، كثيفي و مواد زائد است. كيست پيلونيدال وقتي عفوني شود، علاوه بر ايجاد درد زياد، چرك و خون ترشح مي‌كند و بوي بدي دارد.

به عبارت ساده‌تر كيست مويي يا سينوس پيلونيدال يك كيسه كوچك پوستي حاوي مو مي‌باشد. گفتني است اين بيماري در جنگ جهاني دوم به نام بيماري رانندگان جيپ معروف بود، چرا كه اين دسته از رانندگان به مدت طولاني در جاده‌هاي ناهموار مشغول به رانندگي بودند.

بايد اذعان داشت كه به كار بردن لغت كيست مي‌تواند باعث بروز اشكال در تشخيص و يا انتخاب نحوه درمان كيست مويي شود، چرا كه برخي از آسيب شناسان و جراحان بعد از انجام آزمايشات متعدد توانسته اند در موارد نادري ديوارهايي را در داخل آبسه پيدا كنند كه حاوي لايه هاي خارجي پوست مي‌باشد.

لذا بايد متذكر شد كه بيماري پيلونيدال در بيشتر اوقات به شكل يك آبسه حاد يا سينوس تخليه شونده در ناحيه ساكرو كوسيكس بروز پيدا مي‌كند. در اين موارد يك كيست زمينه اي به همراه نسج گرانولاسيون, فيبروز و معمولا توده هاي مو وجود دارد.

بيماري كيست مويي يا پيلونيدال در مردان و زنان

بديهي است بيماري مورد بحث از گذشته تا به امروز در ميان مردان بسيار شايع تر مي‌باشد، كه البته شايد بتوان علت اين امر را مراجعه كم خانم‌ها به پزشك به علت خجالت و يا در مقابل پر مو بودن آقايان جستجو كرد.

بنابراين مي‌توان اين ادعا را داشت كه ميزان ابتلا زنان و مردان به بيماري كيست مويي يا پيلونيدال به طور تقريبي يكسان مي باشد. همچنين بايد متذكر شد كه امكان ابتلا به اين بيماري در افراد سياه پوست تقريبا صفر است.

سن ابتلا به سينوس پيلونيدال

بر اساس تحقيقات به عمل آمده مي توان به اين مهم دست يافت كه به طور معمول سن ابتلا به اين بيماري بيشتر بين رده هاي سني ۱۸ تا ۴۰ سال است اما امكان ابتلاي افراد ۱۶ تا ۲۶ سال بسيار بيشتر مي‌باشد.

به گونه اي كه از هر ۱۰۰ هزار نفر در اين رده سني ۲۶ نفر به اين بيماري دچار مي شوند. از اين رو مي‌توان اين ادعا را داشت كه امكان بروز اين بيماري در افراد مسن به طور تقريبي وجود نخواهد داشت.

محل ايجاد

آنچه مسلم است امكان بروز سينوس پيلونيدال در نقاط مختلف بدن است كه محل رويش مو مي‌باشد. لذا شايع ترين محل ابتلا به كيست مويي در قسمت تحتاني ستون فقرات يا استخوان دنبالچه مي باشد. كيست مويي در پايين كمر شايع ترين نوع اين عارضه مي‌باشد كه به آن كيست مويي مقعدي هم گفته مي شود.
همچنين در بيشتر موارد اين بيماري در انتهاي ستون فقرات (ناحيه ساكروكوكسيژيال) بروز مي‌كند، اين در حالي است كه اين بيماري هيچ ارتباطي با ستون فقرات يا كانال نخاعي ندارد.

نشانه‌ها و علائم كيست مويي

بديهي است كه بيماري كيست مويي در مراحل ابتدايي با هيچ نشانه اي همراه نيست، به شكلي كه حتي شخص از وجود بيماري مطلع نخواهد بود.

بنابراين مي‌توان اين گونه اظهار داشت كه در صورت عدم بروز عفونت به طور كلي اين بيماري با هيچ علائمي همراه نخواهد بود و شايد تنها به هنگام لمس آن ناحيه، توده اي سفت قابل لمس باشد. اين در حالي است كه هنگام بروز عفونت علائم كيست مويي به شرح زير خواهد بود:

  • ايجاد التهاب
  • ايجاد احساس درد
  • ايجاد قرمزي بر روي پوست
  • ايجاد حفره هاي زير پوستي در فاصله بين دو باسن و يا كمي بالاتر از مقعد
  • تب و لرز
  • ترشح عفونت
  • احساس درد به هنگام نشستن: در اين صورت مي توان از بالشتك هاي مخصوص به هنگام نشستن استفاده نمود.

انواع كيست پيلونيدال

پرواضح است كه اين بيماري را نيز مي‌توان مثل ساير بيماري هاي ديگر به دو دسته حاد و مزمن تقسيم بندي كرد.

  • حاد: در اين مرحله از بيماري فرد هيچ عوارضي ندارد و شايد تنها به هنگام لمس ناحيه مورد نظر پي به وجود توده اي سفت و قابل لمس ببرد.
  • مزمن: در اين مرحله از بيماري آبسه ايجاد شده و عفونت از كيست مويي خارج مي‌شود و فرد دچار تورم، درد و تب و لرز خواهد شد.

اگر دچار آبسه همراه با درد، تورم، ترشح يا تب شده ايد، بايد در اسرع وقت به پزشك عمومي يا دكتر كيست مويي مراجعه كنيد. اگر به پزشك عمومي مراجعه كنيد، فوراً شما را به جراح عمومي ارجاع مي‌دهد كه با تخليه ناحيه، كيست مويي را درمان مي‌كند.

 

علائم كيست مويي چيست؟ دلايل، محل ايجاد + تشخيص سريع

درمان كيست مويي با ليزر و عمل سرپايي — جراحي باز و بسته

كيست مويي يكي از انواع بيماري‌هاي مقعدي است، كه موجب بروز كيست حاوي مو و عفونت در قسمت پايين كمر و آخرين بخش ستون فقرات مي‌گردد. اين كيست در اثر سايش پوست و برگشت مو به داخل ايجاد شده و همراه با درد و عفونت و ترشحات بد بو ظهور مي‌كند. بهتر است درمان كيست مويي هر چه زودتر انجام شود چون با گذشت زمان وسعت عفونت اين بيماري بيشتر مي شود.

ما بصورت جداگانه به بررسي اينكه كيست مويي چيست و چرا به آن دچار مي شويم؟ پرداخته ايم كه در صورت تمايل مي توانيد به آن مراجعه كنيد.

درمان كيست مويي بدون جراحي و با روش هاي خانگي و دارويي به جز كاهش موقت عفونت تاثير ديگري نداشته و براي درمان قطعي نياز به روش هاي تهاجمي تري نظير ليزر و عمل جراحي است. در اين بخش با قرار دادن فيلم جراحي كيست مويي و در ادامه مقايسه و بررسي اين دو روش با يكديگر كمك ميكنيم تا راه مناسب را براي درمان بيماري خود انتخاب نماييد.

ليزر كيست مويي در كلينيك (مطب) تهران

درمان كيست مويي با ليزر و بدون جراحي، به عنوان جديدترين متد درمان اين عارضه به شمار مي‌رود كه با استقبال زيادي مواجه شده و تا كنون نتايج موفقيت آميزي داشته است. در روش جراحي كيست مويي با ليزر كه توسط دكتر يا پزشك متخصص انجام مي‌شود، بوسيله اشعه ليزر برشي روي سينوس ايجاد مي‌شود تا عفونت و زائده هايي كه داخل آن تجمع پيدا كرده بطور كامل تخليه شود. اين جراحي بصورت سرپايي و در كلينيك يا مطب انجام مي‌شود و تبحر پزشك و نوع دستگاه ليزر تاثير زيادي در نتيجه اين درمان خواهد داشت.

چندين كلينيك تخصصي براي درمان كيست مويي با ليزر در تهران وجود دارند كه كلينيك پايتخت با سابقه بيش از پانزده سال يكي از اين مراكز به شمار مي‌رود و با بكارگيري پزشكان متخصص و پيشرفته ترين دستگاه هاي ليزر، آماده ارائه بهترين خدمات به بيماران مي‌باشد.

چرا كلينيك پايتخت را براي درمان كيست مويي در تهران پيشنهاد مي‌دهيم؟ اين مركز بصورت تخصصي در زمينه درمان بيماري هاي نشيمنگاه فعاليت مي‌‌كند و تا كنون بيش از هزاران درمان موفق را در كارنامه خود داشته است.

همه عمل ها توسط دكتر عليرضا زارعي كه از پزشكان با تجربه و ماهر در زمينه درمان كيست مويي هستند انجام مي شود.

همچنين براي بيماراني كه قصد مراجعه از شهرهاي ديگر براي درمان كيست مويي در تهران را دارند، شرايطي در نظر مي گيريم كه بتوانند در همان روز و بعد از عمل به شهر خود برگردند.

عمل كيست مويي به روش هاي قديمي

عمل جراحي كيست مويي به دو روش باز و بسته انجام مي‌شود و نتايج و نحوه انجام آن با ليزر كاملا متفاوت است كه در ادامه هر روش را بطور كامل شرح مي‌دهيم:

جراحي باز كيست مويي

اين روش معمولا تحت بيهوشي كامل يا بي حسي از كمر به پايين و در اتاق عمل انجام مي شود. در جراحي باز بوسيله تيغ جراحي بافت درگير بيماري و بخشي از بافت اطراف آن به طور كامل برش داده شده و تخليه مي شود.

محلي كه برش داده شده، به همان شكل باقي مي ماند تا بصورت خود به خود و از داخل ترميم شود كه حدودا چند هفته (حدود 2 ماه) تا بهبودي كامل زخم جراحي زمان لازم است. معمولا داخل اين زخم با پانسمان پر مي شود و بايد طبق توصيه پزشك از زخم مراقبت كنيد و شستشو و تعويض پانسمان را تا بهبودي كامل بطور مرتب انجام دهيد.

احتمال عود مجدد بيماري در اين روش پايين است اما در روزهاي ابتدايي بعد از عمل شاهد ترشحاتي از محل جراحي خواهيد بود كه امري طبيعي است و نياز به نگراني نيست. اگر زخم در جراحي باز عفونت كند، به دليل باز بودن محل جراحي چرك در زير پوست باقي نمي ماند و تخليه مي شود.

اما تعويض پانسمان و شستشوي زخم معمولا بايد توسط پزشك يا شخص ديگري براي بيمار انجام شود و دوره نقاهت در اين روش طولاني است . ممكن است بيمار درد و ناراحتي بيشتري را در مقايسه با ساير روش ها تجربه كند.

جراحي به روش بسته

جراحي بست هم كاملا مشابه روش باز انجام مي شوئد، با اين تفاوت كه محل كيست به شكل بيضي برش داده مي شود. بعد از تخليه كامل عفونت و قطعات مو، محل زخم با بخيه بسته مي شود. احتمال عفونت محل جراحي يا عود كيست مويي در اين روش بيشتر است و به همين دليل بايد از داروهاي آنتي بيوتيك استفاده شود و بطور دقيق دستورات پزشك انجام شود.

به دليل بسته شدن محل جراحي با بخيه، دوران نقاهت در اين روش كوتاه تر است و بيمار در زمان كوتاه تري به روال عادي زندگي برميگردد.

 

عمل جراحي كيست مويي 

درمان فيستول با ليزر بدون بازگشت و سرپايي + فيلم عمل

درمان فيستول مقعدي بدون جراحي

  • درد مقعد
  • وجود التهاب و قرمزي
  • خارش مقعد

مزيت‌هاي درمان فيستول با ليزر

  • اين روش بدون درد و خونريزي انجام مي‌گيرد.
  • ليزر نه تنها عفونت فيستول را درمان مي‌كند بلكه از ابتلا فرد به ساير عفونت‌ها و بيماري ها نيز جلوگيري مي‌كند.
  • در اين روش نيازي به بستري شدن در بيمارستان و طي كردن دوران نقاهت ندارد.
  • ليزر درماني مانع از آسيب به عضله اسفنكتر شده و به اين ترتيب از بي اختياري در دفع نيز جلوگيري مي‌شود.
  • اين روش نيازي به تزريق بيهوشي و تحمل عوارض آن ندارد.
  • اين روش در مقايسه با جراحي هزينه اي كمتر خواهد داشت.
  • اين روش درمان قطعي خواهد بود و از بازگشت و عود مجدد بيماري جلوگيري به عمل مي آورد.
  • درمان با ليزر زخم كوچكي حاصل از فيستول را به جاي مي‌گذارد در حالي كه جراحي باعث بوجود آمدن اسكاري عميق و بزرگ بر روي بدن مي‌شود.

آيا احتمال بازگشت فيستول وجود دارد؟

 

مشاهده منبع

شقاق يا فيشر مقعدي و كم هزينه ترين روش درمان

به دليل علائم دردناك فيشر، بيماران تمايل دارند هر چه زودتر از شر اين عارضه خلاص شوند. اما بسياري از آنها نمي دانند به چه دكتري مراجعه كنند؟ كدام روش درمان شقاق را انتخاب كنند؟ ممكن است بيماري مجدد عود كند؟ هزينه درمان شقاق با ليزر و عمل جراحي چقدر است؟

در ادامه به بررسي جامع اين بيماري و پاسخ به تك تك سوالات شما خواهيم پرداخت:

بيماري شقاق يا فيشر مقعدي

شقاق يك پارگي در اطراف مقعد است كه باعث خونريزي مقعدي مي شود و بيشتر در اثر يبوست به وجود مي آيد. درد آن شبيه بريدگي دست با كاغذ است كه سوزش را به همراه دارد و ميتوان اين پارگي را با چشم مسلح نيز ديد. معمولا پزشك با يك معاينه ساده متوجه اين بيماري مي شود.

اگر شقاق درمان نشود تبديل به نوع مزمن مي شود و درمان آن سخت تر است. اما اگر بيماري در مراحل ابتدايي تشخيص داده شود، با رعايت برخي نكات ميتوان آن را درمان كرد. بيشتر افراد نگراني هايي براي درمان اين عارضه و مشكلات و عوارض بعد از درمان دارند، كه با مشورت با پزشك و انتخاب روش درست نيازي به نگراني نيست.

امروزه روش نوين ليزر براي درمان اين بيماري طرفداران زيادي پيدا كرده است و بسياري از پزشكان اين راه را پيشنهاد مي دهند. روش هاي سنتي جراحي شقاق عوارض و درد زيادي را به همراه دارد،  اما عمل شقاق با ليزر بدون درد و خونريزي و در كمترين زمان ممكن انجام مي شود.

علائم شقاق چيست؟

اين بيماري معمولا علائم دردناكي ايجاد مي كند كه بخشي از آنها شامل موارد زير است:

  • شكاف يا پارگي در اطراف مقعد
  • خارش در اطراف مقعد كه در صورت خاراندن ناحيه باعث تحريك بيشتر شقاق مي شويد و از بهبود آن جلوگيري ميكنيد.
  • مشاهده ي خون شفاف در مدفوع
  • خون روي دستمال كاغذي كه خود را با آن پاك ميكنيد

به چه دكتري مراجعه كنيم؟

انتخاب پزشك مناسب هميشه نيمي از درمان است. بخصوص در مورد بيماري شقاق كه در ناحيه حساسي از بدن واقع شده است. هنگام انتخاب دكتر شقاق بايد به نكات زير توجه كنيد:

  • اخلاق حرفه اي پزشك
  • سابقه جراحي و درمان هاي موفق شقاق
  • انجام معاينات لازم و بررسي كامل علائم و سوابق خانوادگي بيمار
  • ارائه توضيحات لازم درباره طول دوران نقاهت، هزينه و عوارض احتمالي روش درمان و همچنين مراقبت هاي بعد از عمل

انواع روش هاي درمان شقاق

روش هاي جراحي شقاق معمولا عوارض سختي را پس از عمل به همراه دارد و معمولا بيمار تمايلي به انجام اين روشها ندارد. در حال حاضر هم جراحي هاي سنتي كمتر از سوي پزشكان پيشنهاد مي شود، زيرا ميزان خطا و عود مجدد بيماري در روش هاي نوين شبيه ليزر بسيار پايين تر است. روش هاي رايج جراحي فيشر به شرح زير است:

عمل ليزر شقاق يا فيشر

درمان شقاق با ليزر يك روش سرپايي است كه در مدت زمان كمتر از يك ساعت انجام مي شود و شقاق را درمان مي كند. عمل ليزر شقاق بدون بيهوشي و تحت بي حسي موضعي انجام ميشود و طي آن با استفاده از اشعه ليزر اين عارضه را ترميم مي كند.

در حال حاضر درمان شقاق با ليزر به عنوان بهترين راه درمان اين عارضه شناخته مي شود كه هيچ يك از عوارض عمل جراحي را به دنبال ندارد.

همچنين نتايج ليزر فيشر كاملا قطعي است و دوران نقاهت آن بسيار كوتاه تر از روش هاي جراحي سنتي است.

در روش ليزر بيمار بلافاصله بعد از عمل مرخص شده و به زندگي عادي خود برمي گردد.

تفاوت هزينه درمان شقاق با ليزر و جراحي

نكته مهم اين است كه در روش درمان شقاق با ليزر، بيمار فقط يكبار هزينه مي كند و دوران نقاهت ليزر فيشر بسيار كوتاه است. بنابراين نيازي به گذراندن دوران نقاهت طولاني و هزينه هاي اضافي بعد از عمل نخواهد بود.

اگرچه هزينه ليزر اين بيماري توسط بيمه پرداخت نمي‌شود اما باز هم در مقايسه با جراحي هزينه كمتري را پرداخت خواهيد نمود. زيرا كه صورت حساب هاي جراحي شقاق در بيمارستان خصوصي و دولتي شامل آيتم هاي متعددي است.

 

شقاق يا فيشر مقعدي و كم هزينه ترين روش درمان

عكس زگيل تناسلي و انواع بيماري‌هاي مشابه با زگيل

عكس زگيل تناسلي و انواع بيماري‌هاي مشابه با زگيل

همانطور كه ميدانيد زگيل تناسلي يكي از شايعترين بيماري‌هاي مقاربتي است. عامل اين بيماري ويروس پاپيلوماي انساني يا همان hpv است. اين بيماري در اثر تماس پوست با پوست آلوده منتقل مي شود و اغلب انتقال آن از طريق رابطه جنسي انجام مي شود.

پس از انتقال ويروس ممكن است بدن به اين عامل واكنش نشان داده و زگيل ها و يا زائده هاي پوستي بر روي پوست در نواحي تناسلي ايجاد شود. در برخي موارد ممكن است فرد مبتلا به اين بيماري باشد و بدن هيچ واكنشي از خود نشان ندهد، در صورتي كه همچنان مبتلا به اين بيماري است.

زگيل تناسلي در كدام نواحي بدن ايجاد مي‌شود؟

لازم به ذكر است كه اين نوع بيماري تنها موجب بروز زگيل در نواحي تناسلي و نيز مقعد مي شود و البته در صورت برقراري رابطه دهاني امكان دارد، زائده هاي گوشتي در دهان و اطراف لب ها نيز ظاهر شود. پس انواع زگيل هاي تناسلي بر اساس موضع ايجاد آن دسته بندي مي شود؛ كه در اين صورت اين انواع عبارتند از :

  • زگيل هاي تناسلي (در زنان بر روي سطح پوست ناحيه تناسلي و يا داخل واژن و رحم و در مردان در نوك آلت، زير پوست ختنه گاه و بر روي كيسه بيضه ايجاد مي شود)
  • زگيل هاي مقعدي
  • زگيل هاي دهان، گلو و لب
عكس زگيل تناسلي
عكس زگيل در دهان

در صورت مشاهده هر گونه علامت و يا زائده گوشتي بر روي سطح پوست، نياز است با پزشك مشورت نماييد. اما مشاهده عكس زگيل تناسلي نيز مي‌تواند به تشخيص كمك نمايد، زيرا اغلب زگيل ها ظاهري مشابه يكديگر دارند.

شكل ظاهري زگيل‌هاي تناسلي

همان طور كه در عكس زگيل تناسلي مشاهده مي‌كنيد، اين زگيل ها زائده هاي گوشتي هستند كه در اندام‌هاي جنسي ظاهر مي‌شوند و از نظر اندازه و شكل ظاهري و حتي تعداد در افراد مختلف متفاوت هستند. زگيل اغلب به شكل لكه هاي سفيد رنگ و همرنگ با پوست ظاهر مي شوند اما ممكن است شبيه به خوشه‌هايي به شكل گل كلم نيز باشند.

به علاوه در تصوير زگيل تناسلي قابل مشاهده است كه اين زائده‌ها سطحي صاف و يا برجسته داشته باشند. رنگ زگيل‌هاي تناسلي ممكن است صورتي، خاكستري، گوشتي و يا حتي بي رنگ باشد.

به ياد داشته باشيد، زگيل ها در ناحيه تناسلي اغلب كوچك و نرم و در مقعد اغلب بزرگ تر و زبر هستند. با اين حال امكان تشخيص دقيق تنها با مشاهده عكس و توسط بيمار وجود ندارد، زيرا اين بيماري در افراد مختلف با ظاهر و تعداد متنوعي ايجاد مي شود. تنها پزشك مي تواند اين بيماري را با معاينه تشخيص دهد. البته شايد نياز باشد كه تست اچ پي وي هم انجام دهيد.

براي مثال نوع خفيف اين بيماري، تعداد زائده هاي گوشتي كمتري را ايجاد كرده و اندازه آنها نيز كوچك تر است و همچنين در اين حالت تمركز زگيل‌ها بر روي موضعي خاص نيز كمتر ديده مي‌شود و حتي ممكن است با چشم غير مسلح ديده نشوند. در مورد زگيل تناسلي خفيف احتمالاً شريك جنسي آلودگي كمتري داشته و بيمار خيلي زود براي درمان اقدام كرده است زيرا با گذشت زمان بيماري  شدت مي گيرند.

عكس زگيل تناسلي - كلينيك پايتخت

درمان زگيل دست و پا با ليزر و كرايو و مقايسه اثربخشي اين روش‌ها

درمان زگيل دست و پا با ليزر و كرايو و مقايسه اثربخشي اين روش‌ها

زگيل‌ها زائده هاي پوستي شايعي هستند كه به دليل رشد غير سرطاني سلول هاي پوست، به شكل دانه هاي تكي يا خوشه اي نسبتا كوچك ايجاد مي‌شوند.

اين زائده ها مي توانند در نواحي مختلف بدن مثل دست، صورت، كف پا، ناحيه تناسلي، گردن و غيره به شكل برجستگي هاي گوشتي و زبر نمايان شوند. 

از زماني كه ويروس به پوست منتقل مي شود تا زمان بروز زگيل دست و پا يا نواحي ديگر، بين 2 تا 6 ماه زمان مي برد. همچنين تعيين نوع اين زائده هاي گوشتي به محل قرار گيري و شكل ظاهري آن بستگي دارد. 

تمايل افراد به از بين بردن زگيل دست و پا و حتي صورت هم به دليل ظاهر نامناسبي است كه اين زائده ها ايجاد مي‌كنند.

به غير از زگيل تناسلي كه اگر به موقع درمان نشود مي تواند به سرطان هاي مختلف ناحيه تناسلي و دهانه رحم منجر شود، انواع ديگر اين بيماري در بيشتر مواقع بي خطر هستند. البته لازم به ذكر است كه زگيل هاي ناحيه تناسلي فقط از طريق رابطه جنسي و تماس پوست با پوست نواحي مخاطي انتقال مي يابد.

در ادامه به بررسي دلايل، علائم، انواع و روش هاي درمان زگيل دست و پا مي پردازيم:

زگيل دست و پا

زگيل دست ناشي از ابتلا به نوعي از ويروس hpv است كه مي تواند در كف دست، روي انگشتان و دور ناخن ها به شكل خوشه اي يا تكي ايجاد شود.

زائده هايي كه روي دست ايجاد مي شوند ممكن است به رنگ پوست، يا كمي تيره تر باشند. اين زائده ها معمولا خطرناك نيستند و اندازه آنها بيش از چند ميليمتر نيست.

زگيل دست

زگيل هاي پا بيشتر در پاشنه، كف پا و زير انگشتان مشاهده مي شوند و رنگ آنها روشن تر از پوست همراه دانه هاي مشكي روي زائده است. 

چون كف پا ناحيه ايست كه دائما در تماس با زمين است و وزن بدن به اين ناحيه فشار وارد مي كند، زائده هاي اين بخش تحريك پذيرتر و دردناك ترند.

زگيل پا

علت بوجود آمدن زگيل دست و پا

بطور كلي علت بوجود آمدن زگيل دست و پا و نواحي ديگر بدن آلوده شدن پوست به نوعي از ويروس HPV يا پاپيلوماي انساني است. البته از آنجايي كه سيستم ايمني بدن افراد واكنش متفاوتي به ويروس دارد، هر فردي در تماس با ويروس hpv دچار اين عارضه نمي شود.

ابتلا به زگيل دست و پا ميان كودكان و نوجوانان شايع تر است، اين در حالي است كه حدودا 5 درصد بزرگسالان به اين نوع از عارضه پوستي مبتلا مي شوند. بنابراين افرادي كه سيستم ايمني قوي تري دارند، در مقابل اين ويروس ها مقاوم ترند.

نكته مهم ديگر اين است كه وجود زخم يا بريدگي روي پوست ريسك ابتلا به اين ويروس را افزايش مي دهد. بخصوص در نواحي از بدن كه با تيغ اصلاح مي شوند، ايجاد اين زائده هاي پوستي شايع تر است.

همچنين افرادي كه به بيماري هاي زمينه اي پوستي مثل اگزما مبتلا هستند، بيشتر در معرض ابتلا به زگيل دست و پا و غيره قرار دارند. 

بعضي از اين ضايعه ها هم مسري هستند و علاوه بر اينكه از جايي به جاي ديگر بدن منتقل مي شوند، مي توانند از فردي به فرد ديگر هم انتقال يابند.

علائم و نشانه ها

بسته به اينكه اين زائده ها چه نوعي هستند، در اشكال و اندازه هاي مختلف ايجاد مي شوند. زائده‌هاي زگيل معمولا بدون درد هستند و اگر در نقاط حساس بدن ايجاد نشوند علائم دردناكي ايجاد نمي كنند. 

البته به دليل اينكه زگيل دست و پا در نقاطي از بدن ايجاد مي شود كه زياد مورد استفاده قرار مي گيرد، اين زائده ها تحريك پذيرتر هستند. 

علاوه بر ظاهر خجالت آور، علائم دردناك و آزاردهنده  يكي ديگر از دلايلي كه باعث مي شود درمان زگيل دست و پا براي بيماران اولويت داشته باشد.

علائم آزاردهنده اي كه زگيل هاي دست و پا ايجاد مي كنند شامل اين موارد است:

  • ايجاد درد و سوزش هنگام لمس 
  • خارش خود زائده يا اطراف آن
  • التهاب و قرمزي
  • و در موارد حادتر ترشح مايعاتي از زائده و يا عفونت 

تصاوير زگيل دست و پا

در اينجا با تصاويري از انواع زگيل دست و پا آشنا خواهيد شد:

زگيل اطراف ناخن دست
زگيل انگشت دست
زگيل انگشت
زگيل انگشت دست2
زگيل كف پا
زگيل پشت دست
زگيل پا
زگيل خوشه اي كف پا
زگيل پاشنه پا
زگيل انگشت پا

پيشگيري

براي اينكه ريسك ابتلا به انواع زگيل دست و پا را كاهش دهيد، بايد موارد زير را رعايت كنيد:

  • از تماس مستقيم با افراد مبتلا به به اين عارضه پوستي پرهيز كنيد.
  • از وسايل شخصي مثل ناخن گير، حوله و برس افراد ديگر خودداري كنيد.
  • از كندن پوست اطراف ناخن ها بپرهيزيد، چون پوست آسيب ديده اين ناحيه ريسك ابتلا به زگيل دست را افزايش مي دهد.
  • اگر در ناحيه اي از بدنتان زائده اي مشاهده مي كنيد، از دستكاري و كندن آن خودداري كنيد چون اين كار باعث پخش شدن زائده ها خواهد شد.
  • از لوازمي مثل ناخن گير، ليف، برس و سنگ پايي كه براي ناحيه مبتلا به زگيل استفاده مي كنيد، براي ساير نواحي بدنتان استفاده نكنيد.