جمعه ۱۲ اسفند ۰۱

آرشیو آبان ماه 1400

مطالب به روز پزشكي در حوزه سلامت و درمان بيماريها

شقاق يا فيشر مقعدي و كم هزينه ترين روش درمان

به دليل علائم دردناك فيشر، بيماران تمايل دارند هر چه زودتر از شر اين عارضه خلاص شوند. اما بسياري از آنها نمي دانند به چه دكتري مراجعه كنند؟ كدام روش درمان شقاق را انتخاب كنند؟ ممكن است بيماري مجدد عود كند؟ هزينه درمان شقاق با ليزر و عمل جراحي چقدر است؟

در ادامه به بررسي جامع اين بيماري و پاسخ به تك تك سوالات شما خواهيم پرداخت:

بيماري شقاق يا فيشر مقعدي

شقاق يك پارگي در اطراف مقعد است كه باعث خونريزي مقعدي مي شود و بيشتر در اثر يبوست به وجود مي آيد. درد آن شبيه بريدگي دست با كاغذ است كه سوزش را به همراه دارد و ميتوان اين پارگي را با چشم مسلح نيز ديد. معمولا پزشك با يك معاينه ساده متوجه اين بيماري مي شود.

اگر شقاق درمان نشود تبديل به نوع مزمن مي شود و درمان آن سخت تر است. اما اگر بيماري در مراحل ابتدايي تشخيص داده شود، با رعايت برخي نكات ميتوان آن را درمان كرد. بيشتر افراد نگراني هايي براي درمان اين عارضه و مشكلات و عوارض بعد از درمان دارند، كه با مشورت با پزشك و انتخاب روش درست نيازي به نگراني نيست.

امروزه روش نوين ليزر براي درمان اين بيماري طرفداران زيادي پيدا كرده است و بسياري از پزشكان اين راه را پيشنهاد مي دهند. روش هاي سنتي جراحي شقاق عوارض و درد زيادي را به همراه دارد،  اما عمل شقاق با ليزر بدون درد و خونريزي و در كمترين زمان ممكن انجام مي شود.

علائم شقاق چيست؟

اين بيماري معمولا علائم دردناكي ايجاد مي كند كه بخشي از آنها شامل موارد زير است:

  • شكاف يا پارگي در اطراف مقعد
  • خارش در اطراف مقعد كه در صورت خاراندن ناحيه باعث تحريك بيشتر شقاق مي شويد و از بهبود آن جلوگيري ميكنيد.
  • مشاهده ي خون شفاف در مدفوع
  • خون روي دستمال كاغذي كه خود را با آن پاك ميكنيد

به چه دكتري مراجعه كنيم؟

انتخاب پزشك مناسب هميشه نيمي از درمان است. بخصوص در مورد بيماري شقاق كه در ناحيه حساسي از بدن واقع شده است. هنگام انتخاب دكتر شقاق بايد به نكات زير توجه كنيد:

  • اخلاق حرفه اي پزشك
  • سابقه جراحي و درمان هاي موفق شقاق
  • انجام معاينات لازم و بررسي كامل علائم و سوابق خانوادگي بيمار
  • ارائه توضيحات لازم درباره طول دوران نقاهت، هزينه و عوارض احتمالي روش درمان و همچنين مراقبت هاي بعد از عمل

انواع روش هاي درمان شقاق

روش هاي جراحي شقاق معمولا عوارض سختي را پس از عمل به همراه دارد و معمولا بيمار تمايلي به انجام اين روشها ندارد. در حال حاضر هم جراحي هاي سنتي كمتر از سوي پزشكان پيشنهاد مي شود، زيرا ميزان خطا و عود مجدد بيماري در روش هاي نوين شبيه ليزر بسيار پايين تر است. روش هاي رايج جراحي فيشر به شرح زير است:

عمل ليزر شقاق يا فيشر

درمان شقاق با ليزر يك روش سرپايي است كه در مدت زمان كمتر از يك ساعت انجام مي شود و شقاق را درمان مي كند. عمل ليزر شقاق بدون بيهوشي و تحت بي حسي موضعي انجام ميشود و طي آن با استفاده از اشعه ليزر اين عارضه را ترميم مي كند.

در حال حاضر درمان شقاق با ليزر به عنوان بهترين راه درمان اين عارضه شناخته مي شود كه هيچ يك از عوارض عمل جراحي را به دنبال ندارد.

همچنين نتايج ليزر فيشر كاملا قطعي است و دوران نقاهت آن بسيار كوتاه تر از روش هاي جراحي سنتي است.

در روش ليزر بيمار بلافاصله بعد از عمل مرخص شده و به زندگي عادي خود برمي گردد.

تفاوت هزينه درمان شقاق با ليزر و جراحي

نكته مهم اين است كه در روش درمان شقاق با ليزر، بيمار فقط يكبار هزينه مي كند و دوران نقاهت ليزر فيشر بسيار كوتاه است. بنابراين نيازي به گذراندن دوران نقاهت طولاني و هزينه هاي اضافي بعد از عمل نخواهد بود.

اگرچه هزينه ليزر اين بيماري توسط بيمه پرداخت نمي‌شود اما باز هم در مقايسه با جراحي هزينه كمتري را پرداخت خواهيد نمود. زيرا كه صورت حساب هاي جراحي شقاق در بيمارستان خصوصي و دولتي شامل آيتم هاي متعددي است.

 

شقاق يا فيشر مقعدي و كم هزينه ترين روش درمان